Shopify w Polsce dzięki PeP Online. W największej platformie ecommerce na świecie przyjmiesz już polskie płatności

Kwiecień 8, 2019

Gdańsk, Polska, 8 kwietnia 2019. Polskie ePłatności Online (dawniej: PayLane), jeden z największych polskich dostawców usług płatności bezgotówkowych, ogłosił właśnie jako pierwszy w Polsce zakończenie procesu integracji z Shopify – wiodącą na świecie wielokanałową platformą ecommerce.

Technologia udostępniana przez Shopify wspiera sklepy internetowe na całym świecie na wszystkich etapach rozwoju sklepów online: od projektowania designu, poprzez budowanie bazy produktowej, wprowadzanie indywidualnych ustawień, po udostępnienie różnych kanałów sprzedaży i ich obsługę. Dzięki integracji z PeP Online, klienci Shopify w Polsce otrzymają możliwość udostępnienia swoim klientom wszystkich popularnych na naszym rynku metod płatności, w tym też rosnącego w popularność i pożądanego przez konsumentów Apple Pay.

Polski sektor ecommerce rozwija się dynamicznie. Wynika to głównie z ciągle rosnącej liczby internautów w Polsce, trendów w zakresie stosowania przez sektor e-commerce rozwiązań programmatic, rozwoju mcommerce i kanałów omnichanel. Według raportu „E-commerce 2018” opublikowanego przez Interaktywnie.com, rynek sprzedaży online będzie warty 70 miliardów złotych do 2020. Chęć partycypacji w choćby kawałku e-commercowego tortu jest bardzo kusząca.

– Sukces projektów e-commerce nie jest dedykowany wyłącznie dużym markom i dużym merchantom. Polscy właściciele biznesów online’owych są ambitni i wiedzą, że o powodzeniu w tym sektorze decyduje często świetna technologia stojąca za sklepem internetowym i intuicyjna obsługa klienta. Wiedzą jak ważne jest zasilenie sklepu internetowego w sprawdzone rozwiązania technologiczne, w tym oczywiście w świetne rozwiązania do płatności, czy obsługę 24/7, która wesprze klienta na dowolnym poziomie procesu zakupowego. Zapewnienie różnorodnych, popularnych metod płatności internetowych pomaga zwielokrotnić zyski w krótkim czasie. Jest to ułatwienie dla klienta końcowego  – dodaje Karol Zielinski, Polskie ePłatności Online – Dlatego też spodziewamy się, że Shopify zintegrowane z naszymi rozwiązaniami rozliczeń transakcji online zyska szybko zainteresowanie polskich właścicieli lub pomysłodawców nowych inicjatyw e-commerce na naszym rynku.

Polskie ePłatności Online to marka powstała po przejęciu PayLane przez Polskie ePłatności. Ludzie tworzący PeP Online posiadają wieloletnie doświadczenie w dostarczaniu rozwiązań rozliczeń bezgotówkowych dla globalnego rynku SaaS i e-commerce. Integracja rozwiązań Polskich ePłatności z Shopify wytycza nowe drogi rozwoju dla rynku e-commerce i m-commerce w Polsce. Dzięki temu klienci obu firm otrzymają różnorodną i spójną ofertę do prowadzenia swoich biznesów.

Polskie ePłatności Online, wcześniej: PayLane – gdański dostawca usług płatności internetowych. Działając od 2005 roku na rynkach zagranicznych zdobył doświadczenie, dzięki któremu teraz oferuje polskim e-sklepom usługi płatnicze na światowym poziomie. Oprócz najpopularniejszych metod płatności w Internecie (takich jak karty debetowe i kredytowe, paybylink, polecenia przelewu i zapłaty czy e-portfel), PeP Online oferuje również wiele rozwiązań charakterystycznych dla poszczególnych regionów w całej Europie, umożliwiając dokonywanie transakcji w walutach z całego świata. Jako pierwszy wprowadził Apple Pay dla e-commerce w Polsce.

Polskie ePłatności – specjalizuje się w procesowaniu płatności bezgotówkowych i dostarczaniu innowacyjnych usług dla biznesu, zapewniając obsługę transakcji płatniczych dokonywanych za pomocą kart płatniczych oraz realizację innych usług z wykorzystaniem terminali POS. Szeroki wachlarz usług oferowanych przez Polskie ePłatności obejmuje m.in. rozliczanie transakcji kartowych, cashback, DCC – płatność w walucie karty, doładowania telefonów komórkowych pre-paid oraz obsługę zaawansowanych programów lojalnościowych. W marcu br. do portfela usług PeP dołączyła obsługa płatności w internecie, poprzez nabycie spółki PayLane.