PayLane wprowadza dla klientów Apple Pay

Lipiec 18, 2018
Pobierz pliki:

Pobierz plik PDFApple Pay

Oferując na rynku e-commerce łatwy, bezpieczny i spersonalizowany sposób płatności online

PayLane, spółka wchodząca w skład grupy Polskie ePłatności, która dostarcza usługi płatności internetowych dla podmiotów działających na 26 rynkach, obsługująca klientów w 160 walutach, wprowadza na polski rynek e-commerce usługę Apple Pay  łatwąbezpieczną i zindywidualizowaną metodę płatności, cenioną za szybkość i wygodę.

PayLane bardzo cieszy się, że jako pierwszy w Polsce dostawca płatności online wprowadza Apple Pay – metodę płatności możliwą do wdrożenia w aplikacjach mobilnych oraz w serwisach internetowych. Niektórzy z partnerów PayLane już dziś integrują Apple Pay na swoich stronach internetowych czy w aplikacjach.

Bezpieczeństwo i prywatność są rdzeniem Apple Pay. Podczas korzystania z karty kredytowej lub debetowej w Apple Pay, rzeczywiste numery kart nie są przechowywane na urządzeniu ani na serwerach Apple. Zamiast tego przypisywany jest unikalny numer konta urządzenia, zaszyfrowany i przechowywany w zabezpieczony sposób. Każda transakcja jest autoryzowana za pomocą jednorazowego, unikatowego kodu bezpieczeństwa.

— Jesteśmy bardzo dumni, że jako pierwszy dostawca płatności internetowych w Polsce wprowadziliśmy Apple Pay do sektora e-commerce. Teraz nasi klienci mają jeszcze więcej sposobów procesowania płatności internetowych na rynkach globalnych — mówi Karol Zielinski, Prezes Zarządu PayLane

— Robimy w naszej grupie wszystko, aby wprowadzać innowacje na rynku płatności on-line jako pierwsi. Dziś udowadniamy to po raz kolejny – dodaje Jarosław Mikos, Prezes Zarządu Polskich ePłatności.

Apple Pay to łatwa do skonfigurowania metoda płatności online. W sklepach Apple Pay działa z iPhone SE, iPhone 6 i nowszymi, a także Apple Watch.

Zakupy online w aplikacjach oraz na stronach internetowych akceptujących Apple Pay są bardzo łatwe. Potwierdzenie płatności następuje przez Touch ID lub dwukrotne kliknięcie przycisku bocznego i spojrzenie na iPhone X w celu uwierzytelnienia za pomocą Face ID. Korzystając z usługi Apple Pay, nie ma potrzeby ręcznego wypełniania długich formularzy lub wielokrotnego wpisywania dodatkowych informacji. Za produkty i usługi można zapłacić za pomocą urządzenia mobilnego lub – w komputerze – za pomocą przeglądarki Safari.

Za pomocą Apple Pay możesz również zapłacić na wszystkich terminalach Polskich ePłatności.

Więcej informacji na temat Apple Pay: https://www.apple.com/pl/apple-pay/

PayLane –  gdański dostawca usług płatności internetowych. Działając od 2005 roku na rynkach zagranicznych zdobył doświadczenie, dzięki któremu teraz oferuje polskim e-sklepom usługi płatnicze na światowym poziomie. Oprócz najpopularniejszych metod płatności w Internecie (takich jak karty debetowe i kredytowe, polecenia przelewu i zapłaty czy e-portfel), PayLane oferuje również wiele rozwiązań charakterystycznych dla poszczególnych regionów w całej Europie, umożliwiając dokonywanie transakcji w walutach z całego świata. Jako pierwszy wprowadza Apple Pay dla e-commerce w Polsce.

Spółka Polskie ePłatności – specjalizuje się w procesowaniu płatności bezgotówkowych i dostarczaniu innowacyjnych usług dla biznesu, zapewniając obsługę transakcji płatniczych dokonywanych za pomocą kart płatniczych oraz realizację innych usług z wykorzystaniem terminali POS. Szeroki wachlarz usług oferowanych przez Polskie ePłatności obejmuje m.in. rozliczanie transakcji kartowych, cashback, DCC – płatność w walucie karty, doładowania telefonów komórkowych pre-paid oraz obsługę zaawansowanych programów lojalnościowych. W marcu br. do portfela usług PeP dołączyła obsługa płatności w internecie, poprzez nabycie spółki PayLane.