PayLane rozpędzone na polskim rynku! Nowe metody płatności w ofercie.

Lipiec 30, 2018

PayLane, spółka wchodząca w skład grupy Polskie ePłatności, wdraża nowe metody płatności – łącznie ponad 200 nowych sposobów dokonania transakcji bezgotówkowych w Polsce, w tym obsługę płatności przez banki spółdzielcze.

Nowa oferta to kolejne udogodnienia dla rynku B2B, które w ostatnich miesiącach wdraża PayLane, spółka należąca do Polskich ePłatności. Dzięki wprowadzeniu kolejnych metod płatności online, firmy sprzedające w sieci zyskują jeszcze bardziej atrakcyjną i dopasowaną do preferencji klienta końcowego ofertę.

– Od kilku lat bardzo prężnie działamy za granicą, wpierając przedsiębiorców z kilkudziesięciu krajów świata w dostarczaniu niezawodnych metod płatności online. Nasze doświadczenie globalne wykorzystujemy teraz na rynku polskim, wychodząc naprzeciw rosnącym wymaganiom internautów dokonujących płatności bezgotówkowych. Wiemy, że jednym z powodów wycofania się klienta końcowego z transakcji online jest brak preferowanej przez niego metody płatności – mówi Karol Zielinski, CEO PayLane z grupy Polskie ePłatności. – Dlatego poprzez stałe uzupełnianie portfolio, minimalizujemy ryzyko porzucenia e-koszyka na etapie płatności – dodaje.

Klienci PayLane już od dawna mogą przyjmować płatności popularnymi sposobami, takimi jak karty płatnicze, PayPal czy poprzez przelewy bankowe: PKO PB, Alior Bank, BZWBK, BGŻ BNP Paribas, mBank, T-Mobile Usługi Bankowe, Credit Agricole, Idea Bank oraz Deutsche Bank. Teraz zaczęli oferować również szybkie płatności Getin Bank, Citi Bank Handlowy, Plus Bank, Noble Bank, Getin Noble Bank S.A., Nest Bank SA, Podkarpacki Bank Spółdzielczy, Bank Polskiej Spółdzielczości S.A. czy Banki Spółdzielcze SGB. Konsument, wybierając opcję płatności przez swój bank, otrzymuje natychmiast potwierdzenie, a tym samym pewność jej poprawności.

PayLane  gdański dostawca usług płatności internetowych. Działając od 2005 roku na rynkach zagranicznych zdobył doświadczenie, dzięki któremu teraz oferuje polskim e-sklepom usługi płatnicze na światowym poziomie. Oprócz najpopularniejszych metod płatności w Internecie (takich jak karty debetowe i kredytowe, polecenia przelewu i zapłaty czy e-portfel), PayLane oferuje również wiele rozwiązań charakterystycznych dla poszczególnych regionów w całej Europie, umożliwiając dokonywanie transakcji w walutach z całego świata.

Spółka Polskie ePłatności specjalizuje się w procesowaniu płatności bezgotówkowych i dostarczaniu innowacyjnych usług dla biznesu, zapewniając obsługę transakcji płatniczych dokonywanych za pomocą kart płatniczych oraz realizację innych usług z wykorzystaniem terminali POS. Szeroki wachlarz usług oferowanych przez Polskie ePłatności obejmuje m.in. rozliczanie transakcji kartowych, cashback, DCC – płatność w walucie karty, doładowania telefonów komórkowych pre-paid, oraz obsługę zaawansowanych programów lojalnościowych. W marcu br. do portfela usług PeP dołączyła obsługa płatności w internecie, poprzez nabycie spółki PayLane.