Apple Pay w sklepach IdoSell (IAI) już dostępne dzięki PeP Online

Kwiecień 23, 2019

Gdańsk, Polska, 23 kwietnia 2019. Polskie ePłatności Online (dawniej: PayLane), polski dostawca usług płatności bezgotówkowych, ogłosił właśnie udostępnienie możliwości przyjmowania płatności Apple Pay w sklepach działających w oparciu o platformę IdoSell (dawniej: IAI-Shop.com).

Technologia IdoSell udostępniana przez IAI z sukcesami wspiera sklepy internetowe w Polsce już od wielu lat. Dzięki integracji z PeP Online, klienci IdoSell otrzymają możliwość udostępnienia swoim klientom bardzo pożądanej przez polskich konsumentów metody płatności Apple Pay.

– Wprowadziliśmy w Polsce Apple Pay jako pierwsi, gdyż zależało nam na tym, by polski eCommerce dostał możliwość przyjmowania płatności tą szalenie interesującą metodą płatności. To był jednak dopiero początek. Dzięki współpracy z IAI teraz jeszcze więcej sklepów w Polsce dostanie możliwość zarabiania więcej dzięki Apple Pay. – dodaje Karol Zielinski, Polskie ePłatności Online

Od kilku miesięcy Apple Pay pojawia się bezustannie w mediach w kontekście wdrożeń u rożnego rodzaju biznesów internetowych. Inni polscy pośrednicy płatności też wdrożyli tę metodę, dzięki czemu z każdym kolejnym tygodniem zyskuje ona na popularności.

– Bardzo się cieszymy, że inni polscy providerzy płatności online poszli w nasze ślady i wdrożyli Apple Pay. To tylko pokazuje, że decyzja, którą podjęliśmy była słuszna i w ogóle droga innowacji, którą podążamy jest właściwa. Jeszcze wiele innowacji przed nami i jak zwykle będziemy chcieli być na czele tego peletonu – dodaje Karol Zielinski, Polskie ePłatności Online

Polskie ePłatności Online, wcześniej: PayLane – gdański dostawca usług płatności internetowych. Działając od 2005 roku na rynkach zagranicznych zdobył doświadczenie, dzięki któremu teraz oferuje polskim e-sklepom usługi płatnicze na światowym poziomie. Oprócz najpopularniejszych metod płatności w Internecie (takich jak karty debetowe i kredytowe, paybylink, polecenia przelewu i zapłaty czy e-portfel), PeP Online oferuje również wiele rozwiązań charakterystycznych dla poszczególnych regionów w całej Europie, umożliwiając dokonywanie transakcji w walutach z całego świata. Jako pierwszy wprowadził Apple Pay dla e-commerce w Polsce.

Polskie ePłatności – specjalizuje się w procesowaniu płatności bezgotówkowych i dostarczaniu innowacyjnych usług dla biznesu, zapewniając obsługę transakcji płatniczych dokonywanych za pomocą kart płatniczych oraz realizację innych usług z wykorzystaniem terminali POS. Szeroki wachlarz usług oferowanych przez Polskie ePłatności obejmuje m.in. rozliczanie transakcji kartowych, cashback, DCC – płatność w walucie karty, doładowania telefonów komórkowych pre-paid oraz obsługę zaawansowanych programów lojalnościowych. W marcu br. do portfela usług PeP dołączyła obsługa płatności w internecie, poprzez nabycie spółki PayLane.